Manichiura si pedichiura – trucuri pe care ar trebui sa le stii

Manichiura si pedichiura – trucuri pe care ar trebui sa le stii

manichiura

Sa obtii o manichiura sau o pedichiura perfecta demna de un salon ti se pare o adevarata bataie de cap? Vrei sa iti schimbi manichiura si pedichiura cat mai des si sa ai unghii in topul tendintelor? Iata cateva strucuri si sfaturi pentru o manichiura si o pedichiura perfecta.

Alegerea pilei pentru unghii este primordiala. Pila pentru unghii trebuie sa fie un must have atunci cand vine vorba despre rutina ta pentru manichiura si pedichiura. Vei obtine cu ajutorul ei forma pe care o vrei, vei preveni distrugerea lor si le vei mentine in cea mai buna stare. Pentru unghii impecabile insa, pila nu trebuie sa fie una foarte tare care sa le agreseze. Nu uita sa le pilezi mereu in acelasi sens, inspre centru.

Foloseste mereu o baza protectoare pentru unghii. Este un lucru foarte important. Protejeaza, hraneste, ingrijeste atat unghiile de la maini cat si cele de la picioare. Dar asta nu e totul. Poate prelungi durata lacului, acesta aderand mai bine si previne ingalbenirea unghiilor. Nu uita ca pentru lacurile texturate, cu paiete mai ales, ar trebui sa folosesti o baza speciala.

Nu iti taia niciodata cuticulele, hidrataza-le. Cuticulele au rolul de a proteja unghiile in fata infectiilor. Cel mai bine ar fi deci sa le hidratezi si sa le impingi cu ajutorul unui betisor din lemn de portocal.

Hidratarea mainilor si a picioarelor este un lucru esential. Unghiile casante si striate se datoreaza cel mai adesea unei dezhidratari. Este deci foarte important sa folosesti creme hidratante adaptate pentru ingrijirea lor. Poti aplica pe cuticule si un ulei.  Nu uita sa folosesti un dizolvant fara acetona pentru a nu distruge unghiile.

pedichiura

Apeleaza la produse naturale pentru ingrijirea unghiilor. Atunci cand iti doresti ca unghiile sa fie mai stralucitoare sau ca lacul folosit la manichiura sau pedichiura sa adere mai bine, apeleaza la produse naturale. Foloseste pentru unghii pentru a le curata si pentru a le ajuta sa devina mai stralucitoare otetul de exemplu.

Daca vrei ca lacul sa se usuce mai repede, ar trebui sa iti scufunzi mainile sau picioarele in apa rece. Apa rece poate sa accelereze procesul de uscare al lacului.

Inamicii lacului sunt lumina si caldura. Deci cel mai bine ar fi sa il tii la rece, in frigider. Nu se va intari, va ramane fluid si suplu.

Nu scutura alcul inainte de a –ti face manichiura sau pedichiura. Astfel vei evita formarea bulelor de aer. Cel mai bine ar fi sa il rulezi in palme pe verticala pentru ca pigmentii sa se amestece sa cum trebuie.

Foloseste mereu un top coat. La fel ca si baza pentru unghii este un produs primordial pentru o manichiura si o pedichiura reusita. Este stratul final care va face ca lacul sa dureze mai mult si care il va proteja.

Pentru femei, manichiura si pedichiura sunt 2 aspecte foarte importante de care se ingrijesc cu mare atentie. Cu siguranta ai observat asta la majoritatea femeilor pe care le cunosti, motiv pentru care acestea cauta tot timpul produse de calitate pentru aceste aspecte.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.