Mierea de albine – Ce avantaje iti aduce asupra sanatatii

Mierea de albine – Ce avantaje iti aduce asupra sanatatii

mierea-de-albine-ce-avantaje-iti-aduce-asupra-sanatatii

Foarte mulți oameni folosesc mierea doar pe post de îndulcitor, cel mai probabil pentru a elimina pe cât posibil zahărul din alimentație. Multe persoane nu cunosc însă și avantajele pe care aceasta le aduce asupra sănătății. Așadar, am alcătuit o listă cu principalele beneficii ale mierii. Ele pot ține loc și de ”motive pentru care să continui să consumi miere de albine”.

Mierea de albine scade șansele îmbolnăvirii inimii

Mierea de albine, mai ales dacă este folosită în combinație cu scorțisoara, poate să reducă nivelul colesterolului din organism cu până la 10%, procent ce nu e de ignorat. Consumată pe termen lung, aceasta revitalizează venele și arterele inimii.

Acționează benefic asupra sistemului imunitar

Datorită multitudinii de vitamine pe care mierea le conține (Vitamina A, C, K, B1, B2, B6, B12, K, acid folic), consumând-o îți poți lua adio de la răceli și gripe. Sistemul tău imunitar o să-ți mulțumească!

Ajută la regenerarea pielii

Pe lângă beneficiile ”interne” pe care mierea le oferă, aceasta este cunoscută și pentru modul benefic în care acționează asupra tenului și pielii. Mierea va conferi strălucire pielii tale și, folosită ca bază pentru o mască de ten, va face minuni!

Are grijă de nivelul de zahăr din sânge

Consumul de dulciuri și, în general, de zahăr dereglează garantat nivelul zahărului din sânge. Mierea, deși e mai dulce – aparent – decât zahărul, nu conține îndulcitori nocivi și îi va da o mână de ajutor organismului tău în lupta cu reglarea nivelului de zahăr.

Acestea sunt însă doar 4 din multitudinea de efecte benefice asupra sănătății pe care mierea le are, ea fiind un aliment pe cât de banal, pe atât de benefic nouă și organismului nostru. Continuă să îndulcești ceaiurile cu ea sau să o consumi ca atare în loc de ceva dulce fără să-ți faci griji cu privire la sănătatea ta! Singurele efecte resimțite vor fi unele benefice.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.