Metode pentru detoxifierea colonului in mod natural

Metode pentru detoxifierea colonului in mod natural

Datorită programului alimentar haotic pe care tot mai mulți oameni îl adoptă fără să vrea în ziua de astăzi, problemele la colon sunt des întâlnite și, până la operație, e recomandată o cură de detoxifiere a acestuia în mod natural. Cel mai pe scurt se poate spune că totul ține de ce, cum și cât mănânci. Am detaliat mai jos.

Elimina aceste alimente

”Trucul” principal pe care orice persoană trebuie să se bazeze atunci când vine vorba de începerea unei cure de detoxifiere a colonului este eliminarea din programul alimentar a alimentelor ce nu favorizează tocmai detoxifierea. Mai exact, printre alimentele nocive se numără carnea (cam de orice tip), categoric alcoolul și cafeaua, lactatele cu procent ridicat de grăsime, prăjelile, maioneza și sosurile condimentate, sucurile cu acid. Nu le-am enumerat pe toate, dar, în principiu, alimentele pe care cu toții le cunoaștem ca fiind nesănătoase trebuie eliminate din alimentație

Alimentele verzi sunt cheia

Datorită proprietății clorofilei de a elimina toxinele din tractul digestiv, am ales să încadrăm alimentele verzi în listă. Așadar, dacă începi o cură de detoxifiere a colonului consumă pe cât posibil varză, salată, spanac, broccoli, kiwi, ceapă verde și restul verdețurilor pe care le găsești în supermarket (sau în propria grădină, în cazurile cele mai fericite).

Alte ”trucuri” pentru detoxifierea colonului

Două dintre ”trucurile” pentru curățarea colonului pe care noi le recomandăm sunt bine cunoscutul pahar cu apă călduță și lămâie dimineața și, nu la fel de cunoscut ca anteriorul dar eficient, apa cu sarea de mare. Practic, aceste aspecte te vor ajuta să elimini mai rapid fecalele din organism și, implicit, să-ți cureți colonul cât se poate de natural.

Mai există și alte sfaturi pentru începerea unei cure de detoxifiere a colonului însă am ales să le enumerăm doar pe cele mai importante și care au dat cel mai bine randament.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.