La ce alimente trebuie sa renunti pentru detoxifierea organismului

La ce alimente trebuie sa renunti pentru detoxifierea organismului

alimentatie-corecta-detoxifiere

Persoanele ce ne citesc frecvent articolele cu sfaturi și diferite aspecte ale curelor de detoxifiere știu faptul că mereu am pus accent pe armonie, un întreg, un tot unitar. Niciodată nu am recomandat cuiva doar să facă sport sau doar să mănânce sănătos sau doar să doarmă suficient. Întotdeauna v-am sfătuit că aceste 3 aspecte, (sau chiar 4 dacă includem și gândirea pozitivă deci implicit o stare psihică bună) trebuie să se completeze unul pe celălalt.

Făcând o legătură între această armonie despre care am tot vorbit, logic ar fi să alcătuim o listă și cu alimentele ce trebuie evitate și, pe cât posibil, eliminate pe termen cât mai lung din meniu chiar și după ce cura de detoxifiere a luat sfârșit. Așadar:

V-am recomandat să consumați cât mai multe fructe și legume, dar cu mici excepții. Printre acele excepții probabil nemenționate în articolele anterioare se numără și banalul ardei iute care, deși tot legumă e și el, are un cuvânt de spus în fața digestiei pe care o îngreunează, mai ales dacă se abuzează de el. Digestia nu e însă singurul lucru asupra căruia ardeiul iute are efect. Starea de sănătate se va agrava din nou din cauza ardeiului dacă gastrita este deja ”instalată” în organism.

Pe lângă ceea ce am menționat în paragraful anterior, printre restul de alimente ce trebuie evitate în timpul unei cure de detoxifiere se mai numără și carnea (în special de porc și chiar și vită, recomandată fiind cea de pui și neapărat fără piele), produsele ce au la bază laptele (brânza de orice fel, iaurtul, smântâna), ouăle și nu în ultimul rând produsele ce conțin gluten, aici incluzând alimentele precum grâul, orzul, secara și ovăzul.

E de reținut faptul că e foarte important ca programul alimentar să fie respectat cu strictețe pe perioada unei cure de detoxifiere și să se țină cont, categoric, de alimentele incluse în meniu fiindcă nimeni nu-și dorește să ”trăiască într-o iluzie” mâncând în necunoștință de cauză produsele mai sus enumerate și așteptând să se vadă efectele curei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.