De ce trebuie sa incluzi fructele si legumele in alimentatia ta

De ce trebuie sa incluzi fructele si legumele in alimentatia ta

alimentantie-detoxifiere

Majoritatea persoanelor ce decid să introducă în programul lor alimentar și mesele ce conțin hrană mai sănătoasă, adică fructele și legumele, o fac pentru că asta le cere o cură de detoxifiere, de slăbire sau orice alt tip de cură. E foarte ok să mănânci sănătos însă parcă e altceva când și ești pe deplin conștient de stilul tău de viață.

Dând pentru puțin timp deoparte valorile nutriționale și toate aspectele ce te pot face să introduci legume și fructe în alimentația ta, țin să precizez că toți factorii – la un moment dat – se vor completa și vor forma un întreg. Mâncarea sănătoasă și sportul nu înlocuiesc și lipsa unui somn odihnitor și invers, degeaba ai un program bun de dormit dacă în viața ta de zi cu zi nu se regăsesc exercițiile fizice și alimentele bogate în proteine și cu procent cât mai scăzut de grăsime.

Revenind la motivele pentru care e indicat ca toți oamenii să ”strecoare” legume și fructe la fiecare masă, mai jos am făcut o scurtă listă cu doar câteva legume și fructe și aspectele la care ele ajută.

  • Portocalele și, în general, citricele sunt foarte bogate în vitamina C, antioxidanti si carotenoide.
  • Morcovii reprezintă ”arma” ideală în lupta anti-imbatranire, deci nu numai doamnele ce și-ar dori să rămână veșnic tinere ar trebui să-i consume ci și bărbații ce au grijă de ei și viața lor.
  • Banalele prune au și ele un rol bine stabilit în organism, și-anume acela de ține ridurile la distanță.
  • Broccoli este, dacă privim pe scara ”gradelor de risc”, unul dintre cele mai puternice legume din acest punct de vedere, el scăzând semnificativ riscul de a face cancer pulmonar sau de colon.

Legumele și fructele din lista de mai sus sunt doar 4 dintre zecile de astfel de alimente ce trebuie incluse în alimentația ta. Și, cum probabil știți, ele nu pot avea efecte prea mari în condițiile în care nu se completează cu restul factorilor ce definesc un stil de viață sănătos.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.