Ce este detoxifierea organismului?

Ce este detoxifierea organismului?

Din păcate, încă mai există foarte multe persoane ce nu au cunoștințele necesare pentru a-și întreține organismul corespunzător, făcând des abuzuri definite prin consumul excesiv al alimentelor nu tocmai sănătoase, lipsa de sport și somn insuficient sau program de dormit haotic.

Una dintre metodele cu care poți începe o schimbare în bine cu tine însuți, implicit organismul tău, este urmarea unei cure de detoxifiere pe care să o continui, pe parcurs, cu reglarea programului de somn și introducerea în viața de zi cu zi a exercițiilor fizice.

Ce reprezintă detoxifierea

Cu toții știm ce sunt acelea toxine și faptul că provin din alimentele cu conținut ridicat de substanțe chimice și nu numai, deci, detoxifierea este reprezentată de procesul prin care corpul nostru este ajutat să scape de diferite substanțe nocive.

Acest proces are loc zilnic în organism, însă el poate fi îngreunat într-o oarecare măsură de alimentele nesănătoase cu care ne hrănim și, inversul operațiunii, îmbunătățit de cele sănătoase.

Când trebuie să apelezi la o cură de detoxifierecura detoxifiere

Mai jos am făcut o listă cu câțiva dintre factorii ce ne indică faptul că armonia din organismul nostru a dispărut și necesită începerea unui stil de viață mai sănătos.

  • oboseală apărută fără efort, stările de somn deși ai dormit suficient, lispa energiei și ”chefului de viață”, acneea apărută în exces, transpirația abundentă și mai urât mirositoare ca de obicei și nu în ultimul rând poftele pentru alimentele nesănătoase dar și alte stări asemănătoare îți arată că trebuie să te oprești din viața haotică și să ai grijă de corpul tău.

Cum se realizează detoxifierea

Pe scurt, detoxifierea organismului începe în momentul în care te hotărăști să renunți la stilul de viață nesănătos – per total. Renunță la mâncărurile grase, prăjeli, produse din lapte cu un procentaj mare de grăsime, sucurile nesănătoase (pot fi înlocuite cu smoothie-uri sau alte sucuri naturale făcute în casă), începe să faci regulat exerciții fizice și dormi în fiecare seară măcar 8 ore.

Detoxifierea reprezintă mai mult decât luarea unor pastile ce ți-ar putea da o mână de ajutor în acest proces. Ea cuprinde tot ceea ce ține de o viață sănătoasă și doar prin îmbinarea tuturor acestor aspecte se ajunge la o detoxifiere completă și care să dea randament maxim.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.