Cat de mult te ajuta sportul in obtinerea corpului dorit?

Cat de mult te ajuta sportul in obtinerea corpului dorit?

Te-ai decis… anul acesta sportul va fi prioritatea ta numarul 1. Fie ca vrei sa slabesti, sa scapi de kilogramele in plus, sa iti sublimezi silueta sau sa iti tonifici corpul, sportul este de mare ajutor in obtinerea corpului dorit. Ar trebui sa stii cat de mult te ajuta sportul in obtinerea corpului pe care ti-l doresti si cat de multe beneficii iti aduce asupra sanatatii. Medicii si specialistii in domeniu recomanda tuturor sa faca sport, macar 30 de minute in fiecare zi.

sport si sanatate

Care sunt insa sporturile de privilegiat?

Cele care favorizeaza flexia si extensia corpului, miscarile de rotatie ale bustului si nu numai….

Joggingul. Este una din cele mai usoare activitati fizice de practicat. Este de ajuns daca ai o pereche de adidasi sau un trening. Fixeaza-ti obiectivele de la inceput si fii constant in ceea ce faci. Intr-o ora de alergat vei arde intre 600 si 800 de calorii, muschii picioarelor vor fi mult mai dezvoltati iar abdomenul tonifiat.

Ciclismul. Un sport care nu solicita doar picioarele. Este o activitate foarte complexa cu ajutorul careia vei lucra fesierii, muschii abdominali dar si partea de sus a corpului- umeri, spate sau brate. Corpul va fi oxigenat mai bine in intregime si vei elimina mai usor grasimea in exces.

Sporturile acvatice. Inotul, aquagymul sau aquabikingul sunt cele mai potrivite activitati atunci cand vrei sa slabesti foarte usor si sa iti tonifici corpul.  Inotul iti va afina si iti va dezvolta corpul, mai ales la nivelul bratelor, picioarelor si abdomenului. Foarte eficient, deoarece presiunea apei intensifica efortul. Muschii sunt deci stimulati  sa lucreze mai eficient.

Dansul. Jazz, salsa, dans african… toate acesta te ajuta sa iti lucrezi picioarele, bratele, fesierii, muschii abdominali si nu numai. Vei fi foarte bine dispusa, plina de energie si iti vei stimula sistemul cardio-vascular.

Zumba. Este un alt tip de dans foarte energic, tonic, un dans care te va face sa te misti mult si sa transpiri mult. Sport si muzica energica, rimata, latino… mult mai interesant decat sa alergi. Nu-i asa?

Boxul. Este un sport care te va ajuta sa iti dezvolti muschii si care iti va ameliora in acelasi timp reflexele si agilitatea.

Yoga si pilates. Vei deveni mult mai supla si te vei relaxa in acelasi timp cu ajutorul acestor doua activitati. Eliminarea tensiunilor psihice constituie marele avantaj al acestor doua discipline.

Mersul pe jos. Accesibil tuturor, mersul pe jos te ajuta sa obtii corpul mult dorit, daca te vei plimba macar 30 de minute zilnic. In plus, mai poti urca pe scari in loc sa mergi cu liftul, sa mergi pe jos o statie de tramvai sau de autobuz….

Cu siguranta multi dintre voi nu aveti timpul necesar pentru a face sportul pe care vi-l doriti, dar probabil puteti gasi zilnic cateva minute pentru a iesi la alergat sau la o mica plimbare cu bicicleta. Cred ca in ziua de astazi este ceva necesar daca dorim sa fim sanatosi si sa eliminam tot mai multe toxine pe care le consumam zilnic.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.