Avantajele mersului pe bicicleta

Avantajele mersului pe bicicleta

Avantajele mersului pe bicicleta

Visezi de ceva vreme sa inlocuiesti masina cu mersul pe bicicleta? O idee excelenta, deoarece pe langa faptul ca mersul pe bicicleta este foarte eco si in tendinte are o multime de avantaje pentru sanatate si pentru silueta.

Mersul pe bicicleta te ajuta sa respiri mai bine. O activitea sportiva regulata precum mersul pe bicicleta te ajuta sa ameliorezi volumul pulmonar si in consecinta si sa amplifici capacitatile respiratorii. Respiratia devine mai profunda, mai eficienta si rezistenta la efort se mareste.

Afla de ce ar trebui sa mergi pe bicicleta

In plus, mersul regulat pe bicicleta ajuta la diminuarea riscului de a suferi de boli cardiovasculare, boli foarte des intalnite in tarile industrializate. Are si un impact pozitiv si asupra riscului de a suferi din cauza diabetului, a obezitatii sau a hipertensiunii.

Mersul pe bicicleta iti poate ameliora circulati sanguina. Iata o activitate foarte recomandata pentru cei care sufera din cauza problemelor circulatorii. Muschii se vor iriga si se vor oxigena mult mai usor. In plus, aceasta activitate fizica este de mare ajutor atunci cand vine vorba despre arderea grasimilor si intrarea glucozei in celule. Si asta nu este totul. Rezulta o scadere semnificativa a nivelului de colesterol dar si o diminuare semnificativa a glicemiei sau a hipertensiunii arteriale.

La fel ca orice al exercitiu fizic regulat, mersul pe bicicleta este de mare ajutor atunci cand vine vorba despre intarireaa oaselor. Formatiunea osoasa este stimulata si soliditatea scheletului intarita, diminuandu-se astfel riscurile de a suferi din cauza osteoporozei.

Mersul pe bicicleta se recomanda celor care vor sa slabeasca. Pe langa faptul ca va ameliora si va facilita digestia datorita unui masaj foarte energic al intestinelor, mersul pe bicicleta te ajuta sa faci sport fara sa simti apasarea kilogramelor in plus. Dar va intari si toti muschii de la nivelul cefei, al mainilor, picioarelor va stimula metabolismul si vei arde astfel mult mai usor caloriile. Reprezinta cea mai buna solutie de a lupta contra celulitei si a retentiei de apa. Abdomenul va fi lucrat, fesierii tonifiati si nu numai. Tonusul muscular va fi intarit in totalitate.

Iar daca suferi din cauza durerilor de spate, mersul pe bicicleta este de real ajutor, deoarece pozitia este ideala pentru lombari. Muschii trunchiului vor fi in acelasi timp intariti.

Mersul pe bicicleta este foarte bun si pentru moral deoarece se va favoriza cu ajutorul lui secretia de endorfine, provocand o stare de euforie sanatoasa. Este cea mai buna modalitate de a te relaxa si a te binedispune.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.