Alimente nesănătoase pe care trebuie să le eviți

Alimente nesănătoase pe care trebuie să le eviți

Ne-am tot gândit după ce criterii să clasificăm aceste alimente pentru ca oamenilor să le fie cât mai ușor de reținut și, într-un final, am ales să grupăm alimentele nesănătoase pe categorii și să exemplificăm în cazul fiecăreia.

Până la urmă, ce altă metodă mai bună de a evita alimentele nedorite există decât aceea de a le cunoaște și a renunța la ele, efectiv?

Alimente cu un conținut ridicat de grăsime

Oricât de mult ne-ar plăcea să dăm explicații, trebuie totuși să recunoaștem că această categorie n-ar mai avea nevoie de niciun cuvânt în plus. Cu toții știm unde duce un program alimentar bogat în mâncăruri grase. Crește colesterolul, ne îngrășăm, riscăm – la un moment dat – să dezvoltăm boli de inimă. Toate aceste lucruri, adunate, nu prevestesc un viitor bun din punct de vedere al sănătății.

Alimente bogate în zahăr

Consumând frecvent o cantitate considerabilă de dulciuri sau alte alimente bogate în zahăr, nu vei face altceva decât să declanșezi o hiperactivitate în organism, să dereglezi nivelul normal al zahărului din sânge și să-ți suprasoliciți organe precum ficatul, splina, pancreasul și intestinele.

Cafeaua/Băuturile alcoolice

Despre alcool se știe că, pe termen lung, distruge ficatul și cam tot ce-i stă în cale. În timp, acesta crește șansele de a face diabet sau hipoglicemie. În cazul cafelei efectele sunt la fel de nocive, ea acționând însă asupra inimii.

Alimente mai puțin cunoscute

Pe lângă cele 3 categorii enumerate mai sus pe care, de altfel, toată lumea le cunoaște, există și alimente mai puțin cunoscute despre care se crede că ne-ar face bine, în realitate dovedind însă exact contrariul. Acestea sunt:

  • Lapte din orez – Oricât ne-ar plăcea să-l lăudăm că ”e mai bun”, laptele din orez conține mult mai mulți carbohidrați și foarte puține proteine și calciu.
  • Fructe uscate – Dacă ai posibilitatea să mănânci un fruct proaspăt, atunci fă-o! Celor uscate, sau deshidratate, cel mai probabil li s-a adăugat o cantitate considerabilă de zahăr pentru menținerea gustului.
  • Albușul de ou – Mulți sportivi preferă să își facă omlete doar din albuș de ou, eliminând complet gălbenușul, asta datorită procentului scăzut de colesterol pe care albușul îl conține. Ei bine, odată cu eliminarea gălbenușului, dispar din acea masă și o mulțime de nutrienți importanți.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.