Alimente care te ajuta in detoxifierea organismului

Alimente care te ajuta in detoxifierea organismului

Știm că există multe persoane dornice să aibă parte de schimbări majore în viața lor din punct de vedere al alimentației, al programului de dormit și, per total, al stilului de viață. Problema este că aceste persoane, de cele mai multe ori, nu au acces la informația potrivita și ajung să se îndoape cu pastile ”miraculoase” și ceaiuri ce promit că ard caloriile în timp ce dormi, sau alte bazaconii.

Fiindcă site-ul nostru are ca scop informarea, dacă putem spune așa, oamenilor și în special femeilor (nu că ar fi vorba de discriminare dar știm cu toții că doamnele și domnișoarele sunt ceva mai preocupate de silueta lor decât bărbații) aici veți regăsi o serie întreagă de articole cu diverse sfaturi despre detoxifiere, acesta fiind unul dintre ele.

alimente-nesanatoase-pe-care-trebuie-sa-le-eviti

Așadar, una dintre etapele incipiente ale unei cure de detoxifiere este cunoașterea și folosirea alimentelor primordiale oricărei detoxifieri. Cât mai generalist posibil treaba e destul de simplă: fructe și legume cât se poate de mult.

Nu există legume sau fructe care să-i facă un rău organismului tău, deci toate sunt bune. Singurul aspect la care trebuie să fii atent apare în situațiile în care ai deja niște probleme cu fierea sau alte organe mai sensibile. De exemplu, castravetele nu prea îi face bine fierii tale iar ceapa și usturoiul nu sunt tocmai recomandate pentru a fi mâncate la ore târzii în contextul în care ai anumite probleme de sănătate pe care se presupune că le cunoști.

Deci, după ce te-ai asigurat că nu-ți deranjezi vreun organ o intoleranță din partea acestuia la anumite legume, poți să mănânci orice îți place din această categorie. Fructele de pădure, caisele, strugurii, piersicile, morcovii, sfecla sunt doar câteva dintre cele mai recomandate legume și fructe atunci când vorbim de detoxifiere. Trebuie totuși să fii atent la avocado și cartofii albi, alimente ce nu sunt tocmai cele mai potrivite pentru o cură de genul ăsta.

Și fiindcă cel mai probabil îți dorești să și alternezi meniurile și să nu te îndopi numai cu ”crudități”, poți strecura printre mese și următoarele alimente: quinoa, orezul brun, sardelele, macroul, puiul al cărei piele ai dat-o la o parte și nu în ultimul rând uleiurile sănătoase precum cel de măsline.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.