Albirea dintilor – cele mai bune metode pentru dinti stralucitori

Albirea dintilor – cele mai bune metode pentru dinti stralucitori

Trebuie sa recunoastem cu totii urmatorul lucru – primul aspect pe care il remarcam la o persoana cu care vorbim este dantura, pe care o analizam fara sa vrem si o judecam. Dantura alba, frumoasa si stralucitoare atrage dupa sine admiratia celor din jur, confera incredere in fortele proprii si buna dispozitie. Numeroase sunt persoanele care evita sa zambeasca din cauza ca dantura lor este patata si ingalbenita din cauza unei igiene dentare deficitare, din cauza fumatului sau din cauza consumului de cafea. Impactul psihologic al unui zambet stralucitor este cu siguranta decisiv asupra optimismului unei persoane. Totusi, albirea dintilor nu este un lucru facil ce se poate intampla peste noapte.

Albirea dintilor – trucuri si metode pentru o dantura cat mai aproape de perfectiune

Dupa cum am spus, au fost facute diverse studii de catre cercetatori si oameni de stiinta cu multa experienta in domeniu. Toti au ajuns la aceeasi concluzie: cu cat dantura este mai aproape de perfectie, cu atat persoana este mai increzatoare in sine, zambeste mai mult si are o alta aura in jurul sau. O data cu increderea sporita porneste si dorinta de a zambi cat mai mult si cat mai deschis, ceea ce arata ca persoana este fericita si nu ii este rusine sa isi arate dantura.

Exista o multime de tehnici pentur albirea dintilor, de la cele mai simple, la cele mai complicate: power whitening (doar in cabinet), aplicarea unor geluri in gutiere, benzi de albire a dintilor sau batoane cu pensule aplicatoare.

albirea dintilor

Power whitening – metoda care se aplica doar in cabinetele dentare

Power whitening este o tehnica care se foloseste de o lampa fotopolimerizatoare si implica aplicarea unui gel pe intreaga suprafata a dintilor de cel putin patru ori, la un interval de 15 minute. Cu alte cuvinte, o tehnica de albire a dintilor ce dureaza aproximativ o ora. Power whitening se foloseste doar de gelul cu peroxid de hidrogen. Dupa o vizita la cabinetul stomatologic, rezultatul este spectaculos.

Gutierele de albire a dintilor – complexa, dar realizabila acasa

Acesta tehnica se poate realiza acasa si este recomandata de medicul stomatolog. Cei care isi doresc albirea dintilor prin aceasta metoda isi vor achizitiona un kit de albire format din seringi cu gel de peroxid de hidrogen sau carbamida. Gutiera se va obtine in urma amprentarii dintilor de jos si de sus.

gutiere pentru albirea dintilor

Benzile de albire – o tehnica pentru toata lumea

Benzile de albire sunt create dintr-un plastic transparent si subtire si au aplicate pe o parte un strat de peroxid de hidrogen. In timpul folosirii, banda se va dezlipi de pe foaia protectoare si se va aseza pe dinti. Durata de tratament difera in functie de fiecare producator in parte.

Albirea prin pensulare – tehnica foarte simpla

Aceasta se va realiza cu ajutorul unui aplicator ingenios si elegant, avand un design asemanator unui stilou, la capat fie cu o pensula, fie cu un burete ce se aplica pe dinti. Aceasta tehnica este extrem de simpla si se poate folosi de oricine din confortul propriei locuinte. Se poate albi un singur dinte, un grup de dinti sau intreaga dantura.

Acestea sunt doar cateva dintre tehnicile disponibile pentru albirea dintilor. Pe pacurs aceasta lista se va mari, atat cu metode si tehnici moderne dar si cu trucuri traditionale care va pot ajuta in acest demers. Dantura alba, frumoasa si stralucitoare se poate obtine extrem de usor datorita acestor tehnici simple si eficiente.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.