Afla din ce alimente poti obtine cea mai multa vitamina C

Afla din ce alimente poti obtine cea mai multa vitamina C

Vitamina C, la fel ca si toate vitaminele, este esentiala pentru starea de sanatate in general. Cu o putere antioxidanta considerabila, este cel mai bun aliat al tau atunci cand vine vorba despre raceala si despre sistemul imunitar. Dar pe langa ca intervine in apararea contra infectiilor virale si bacteriene, vitamina C te poate proteja si atunci cand vine vorba despre protectia vaselor de sange si asimilarea fierului.

Vrei sa beneficiezi numaidecat de virtutile acesteia? Afla din ce alimente poti obtine cea mai multa vitamina C.

Sa mananci cinci fructe si legume proaspete pe zi este cea mai buna modalitate de a –ti face plinul de vitamina C. Sa vedem insa care sutn cele mai bune surse.

De unde poti obtine vitamina C?

Citricele. Citricele, portocala in special sunt o sursa excelenta de vitamina C. Dar si de potasiu sau de pectine, fito-nutrienti minunati care te pot ajuta sa previi numeroase boli precum astmul, alergiile, raceala, bolile cardiace…

Ardeii rosii grasi sunt foarte bogati in vitamina C. Sunt chiar o sursa mai bogata decat citricele. Cruzi sau copti, sunt cea mai buna idee atunci cand vine vorba despre a-ti face plinul de antioxidanti. Dar nu numai cei rosii, ci si cei verizi sau galbeni,

Kiwi, o adevarata bomba de vitamina C. Iubesti la nebunie fructul kiwi? Numai bine. Pe langa ca este cea mai buna sursa de vitamuna E si de polifenoli, este cea mai buna sursa de vitamina C.

Familia verzei. Varza nu este o leguma foarte apreciata, dar este o adevarata comoara de beneficii. Si nu numai. Poti consuma conopida, broccoli,  varza creata, de Bruxelles, rosie…

Ananasul. Folosit foarte multa vreme pe post de remediu pentru a trata problemele cu intestinul si pentru a trata constipatia acest fruct tropical este ideal pentru a intari sistemul imunitar, oasele si pentru a preveni bolile cardiovasculare.

Pepenele galben. Pepenele galben este foarte bogat in vitamina C si potasiu. Te poate ajuta sa previi bolile cardiovasculare, acneea sau anumite tipuri de cancer.

Camu camu. Acest arbust care cresre in padurile tropicale are cel mai bogat continut de vitamina C naturala, adevarata.

Cartofii. Preparati la cuptor, cartofii contin 25 mg de vitamina C, adica peste 25% din nivelul zilnic recomandat.

Salata verde. Poti amesteca salata verde cu o varietate de legume verde pentru a mari aportul de fibre si de antioxidanti. Pe langa un nivel ridicat de vitamina C, salata verde are o multime de nutrienti si de avantaje pentru sanatate.

Acerola. Este un super aliment care contine un nivel foarte ridicat de vitamina C intre 1600  si 1700 mg. Cel mai bine ar fi sa fie consumat sub forma de pudra.

Patrunjelul. Cel proaspat si nu cel uscat ar trebui sa se consume deoarece isi pierde din valorile nutritionale. Este o iarba armatica excelenta pentru sanatate.

Frutul goji. Acest fruct, folosit foarte des in medicina traditionala chinezeasca si tibetana are cea mai mare putere antioxidanta. Mai contine si vitamina B1, B2 si provitamina A.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.